Reparatie en Restauratie

Gedurende mijn stageperiode ben ik in aanraking gekomen met verschillende reparatie en restauratie opdrachten. Hoewel je na een aantal opdrachten de technieken wel onder de knie hebt, leer je ook gauw dat iedere opdracht weer anders is. Misschien kun je er niet bij, of pakt het toch niet uit zoals je had verwacht. Mijn stagebegeleider en collega’s hebben allemaal hun eigen idee om dingen aan te pakken. Om te zien dat er meerdere mogelijkheden zijn, heeft mij geholpen om dat creatieve oplossingsvermogen te ontwikkelen.

Ik laat je graag zien wat ik heb geleerd! Heb je nu zelf een sieraad of object wat je wilt laten repareren neem dan contact met mij op.

Sieraden opnieuw laten glimmen en oppoetsen, of een ring vergroten en verkleinen, geen probleem!

Om zo een scheur uit de tuit van de theepot dicht te maken, moet je soms de hele tuit eraf halen. Dat lijkt misschien rigoureus, maar uiteindelijk zie je daar niets meer van.

Minituren restaureren tot zijn originele staat. Met een klein onderzoekje naar oud zilverwerk en een aantal foto’s kom je al erg ver.