Verf Proeven

Voor de afwerking van het stuk denk ik aan het gedeeltelijk verven van het zilver. Om vervolgens deze verf er vanaf te laten bladeren, zodat er een zacht breekbaar beeld ontstaat. Hiervoor heb ik een aantal proeven voor gemaakt, om te kijken hoe ik dit effect kan creëren.

Plakkaatverf, meerdere verflagen met kwast erop gestipt ipv streken, kleine (links) en grote (rechts) bolhamers.

Plakkaatverf, enkele verflaag, met de kwast gestreken.
(links) In plaats van planeren, werd het materiaal gevormd. (rechts) A). Met schuurpapier over de verflaag gewreven. B). De verflaag met nagel van het materiaal afgekrast. C). Hamerslag op verf en daarna eroverheen geschuurd. D). Enkel hamerslag, kleine bolhamer.

Metaalverf, enkele verflaag en 24u gedroogd. (links) Met middelgrote bolhamer, minder nette planneer slagen, daarna verfvlokken eraf geborsteld, zachte borstel.. (rechts) A). Kleine bolhamer. B). Plannerhamer. C). Grote bolhamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *