Model

Ik merk dat ik tijdens dit ontwerpproces een voorkeur krijg voor anticlastische vormen, in de geometrie ook een zadelvlak genoemd. Een oppervlakte die tegengesteld gekromd is in de twee belangrijkste richtingen. Daarom ben ik in klei een aantal vormen gaan boetseren om een beeld te krijgen van wat er kan. 

Uiteindelijk is de keuze gemaakt om een zilveren verlichting te maken waarin ik dit vormtype kan ophangen. Dit grijpt terug op het statement, op de start van het onderzoek: stilstaan en tot rust komen. Letterlijk het licht schijnen op dat wat je nog niet kon zien. En hierdoor echt alle kanten van de vorm kunnen bekijken.

Ik wil graag de omarming, in de eerder geschetste tekeningen terugbrengen binnen dit ontwerp. Daarmee verbreek je een bepaalde richting, niet alle stukken hangen alleen naar beneden. Maar je houd wel een soort ritme in het stuk. De manier waarop de vorm om zichzelf heen draait is hetzelfde, terwijl iedere bocht toch uniek blijft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *