Meesterstuk proces

Om de opleiding tot zilversmid af te ronden hebben we een proeve van bekwaamheid; het meesterstuk. Je werkt vanuit een thema, om na een uitgebreid ontwerptraject je eigen object te vervaardigen. Hierin komen dan ook de verschillende technieken terug die je hebt geleerd tijdens de opleiding en op mijn stage adres: Goudsmid/ Juwelier Jumelle. Dit om te laten zien dat je deze voldoende beheerst.

Op deze website wil ik dit proces delen en je stap voor stap meenemen tot het eindproduct. Klik op de blog om mijn verhaal te lezen.

Ik ben gestart vanuit het volgende thema:

“ Vooruitkomen door stil te staan ”-

Door de afgelopen turbulente jaren van de Corona-pandemie hebben we allemaal ervaren hoe het is om een stukje langzamer te leven. Hoewel ieder op zijn of haar manier tegen moeilijkheden is aangelopen, hebben we ook wat kostbaars gekregen: tijd. Met deze tijd zijn we kunnen gaan onderzoeken wat we willen. 

Ik wil een meesterstuk maken, dat zich niet concentreert op wat er hier voor was, of erna gebeurt, maar juist aandacht geven aan ‘het nu’ waar we zijn. Het leren accepteren dat we nog even stilstaan en dat we ook de onzekerheid in deze periode mogen vieren.